Πρόκειται για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση SolidarityNow 

Nέα Γενική Διευθύντρια ανέλαβε στο SolidarityNow η Χανιώτισσα καθηγήτρια Οικονομικών, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Η SolidarityNow, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, είναι «μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF/OSIFE) και σύμφωνα με το όραμα του George Soros. Κύριος στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση».

Η νέα Γενική Διευθύντρια  της ΜΚΟ, Αντιγόνη Λυμπεράκη, είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Δράση. Το 2014 εντάχθηκε στο Ποτάμι, με το οποίο  είχε εκλεγεί Βουλευτής στην Β’ Αθηνών.  Eίναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τα Φεμινιστικά Οικονομικά (IAFFE) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης ActionAid. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (2004-2007) και του «Όμιλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (2008-2010).

Η ίδια ανακοίνωσε τη νέα θέση της στην σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας τα εξής:

“Πριν από λίγες μέρες ανέλαβα Γενική Διευθύντρια στο SolidarityNow. Μια μεγάλη και δραστήρια οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Με δεκάδες χιλιάδες άμεσα ωφελούμενους και εκατοντάδες έμμεσα. Με καινοτομία και ακτιβισμό στα κοινωνικά προβλήματα.

Καλή αρχή; Είναι πραγματικά μια αρχή; Ένα πρώτο βήμα; Όχι, δεν είναι.Καλή τύχη στη διόρθωση πορείας μήπως; «Διόρθωση» όπως «γυρνάμε την πλάτη μας στα λάθη»; Ούτε αποκηρύξεις, ούτε μεγαλοστομίες.Για μένα, όμως, είναι σίγουρα ένα σταυροδρόμι.

Σε ατομική βάση, έχω την ικανοποίηση να κάνω τα λόγια πράξη και να βλέπω το αποτέλεσμα με τη μορφή καλύτερης ζωής. Σε συλλογική βάση παίρνω θέση στην κρίσιμη διαχωριστική γραμμή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Λέω ναι στην Ανοιχτή Κοινωνία και στους ανοιχτούς ορίζοντες.

Είμαι τυχερή που ανέλαβα Γενική Διευθύντρια στο SolidarityNow –μια οργάνωση που δραστηριοποιείται από 2013 και είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι στο Διοικητικό της Συμβούλιο από την αρχή. Μετά από δοκιμαστική περίοδο 6 μηνών, και μετά από ανοιχτή διαδικασία προκήρυξης, τώρα βρίσκομαι καθημερινά εκεί που πρέπει και χρειάζεται.

Βεβαίως παραμένω καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς φοιτήτριες και φοιτητές, χωρίς μαθήματα για τη Νέα Παγκοσμιοποίηση και τα Οικονομικά του Φύλου. Η επαφή με τις ιδέες είναι αυτό που οδήγησε εδώ. Και χρειάζομαι να διατηρήσω τη φρεσκάδα των ιδεών για να μη καταλήξει η αλληλεγγύη ρουτίνα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook