Προστάτευσε ένα 3χρονο κορίτσι στην αυστραλιανή σαβάνα
   
Ένας κωφός και μερικώς τυφλός σκύλος που προστάτευσε και βοήθησε ένα 3χρονο κορίτσι, το οποίο χάθηκε στη σαβάνα της Αυστραλίας, κέρδισε σήμερα τους επαίνους της αστυνομίας.

Ο Μαξ, ένας 17χρονος σκύλος ράτσας Blue Heeler, έμεινε δίπλα στη μικρή Αουρόρα κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύκτας, πριν οδηγήσει την οικογένεια και τους διασώστες στο παιδί, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές σε μια αγροτική περιοχή του Κουίνσλαντ από την Παρασκευή, όταν και εξαφανίστηκε.

“Η Λέισα (η γιαγιά του παιδιού) άκουσε τη φωνή της Αουρόρα, στη συνέχεια βρήκε τον Μαξ που την οδήγησε κοντά της», δήλωσε ο Κέλι Μπένστον, σύντροφος της Λέισα. Πρόσθεσε ότι το ζώο είναι κωφό και εν μέρει τυφλό.

Η αστυνομία έχρισε αμέσως τον τετράποδο ήρωα μέλος του αστυνομικού σώματος. «Τι καλό αγόρι, Μαξ!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook η αστυνομία του Κουίνσλαντ. «Τώρα είσαι επίτιμος σκύλος της αστυνομίας!», πρόσθεσε, αναρτώντας μια φωτογραφία του ζώου.

Προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειάς της, η Αουρόρα, που βρέθηκε περίπου σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σπίτι της μετά από εξαφάνιση δεκαπέντε ωρών, φέρει μόνο μερικές γρατζουνιές.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook