Ριζικές αλλαγές σε Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες προωθεί το υπουργείο Παιδείας γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν ξανά στα… θρανία προκειμένου να επιμορφωθούν.

Ο Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε σχέδιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε τέσσερα διδακτικά αντικείμενα (Ιστορία, Μαθηματικά, Γλώσσα και Φυσικές Επιστήμες) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έχει ήδη ετοιμάσει προγράμματα σπουδών για τα συγκεκριμένα μαθήματα.

Πάντως ενώ ο κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για μεταρρύθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και για αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα τον Ιούνιο του 2020, ο χρόνος «τρέχει» και κανένα προσχέδιο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, σημειώνει η εφημερίδα.

Ποιες θα είναι οι αλλαγές

Οι προτάσεις του ΙΕΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή τους από το υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθεί και θεσμικά η αλλαγή.

– Στα Μαθηματικά, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο μάθημα Προσανατολισμού όσο και Γενικής Παιδείας που αφορούν κυρίως σε κεφάλαια. Μία ακόμα αλλαγή, η οποία όμως θα αφορά στο Δημοτικό, θα είναι το νέο βιβλίο Μαθηματικών που θα δοθεί από τη νέα σχολική χρονιά στην Ε’ τάξη.

– Στην Ιστορία έχει παρουσιαστεί ένα προσχέδιο αλλαγών που καλύπτει από τη Γ’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου, με τη σημαντικότερη αλλαγή να αφορά στο Λύκειο με διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας αντί του Αρχαίου Κόσμου.

– Για τις Φυσικές Επιστήμες έχουν διαρρεύσει πολλά σενάρια, χωρίς κανένα να επιβεβαιώνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ενα από αυτά αφορούσε στη σύμπτυξη των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας, ενώ για το μάθημα Γενικής Παιδείας έχει προταθεί ακόμα και η σύμπτυξη τεσσάρων μαθημάτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία) σε ένα τετράωρο μάθημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook