Με το σύνθημα «Φοιτήστε παράλληλα με τις υποχρεώσεις σας και αλλάξτε τη ζωή σας», το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου απευθύνεται κυρίως σε ενήλικους εργαζόμενους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους για μάθηση.

Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) έχουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα και οι άνεργοι, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Γυμνασίου. Σημαντικό γεγονός είναι ότι έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Β’ Τάξη και οι απόφοιτοι Ενιαίου ή Γενικού Λυκείου.

Επιδίωξη του Σχολείου είναι να αναδείξει με κάθε τρόπο τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες του κάθε μαθητή κάνοντάς τον ενεργό συμμέτοχο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το βραδινό ωράριο λειτουργίας του Σχολείου (19:15-22:45) προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.

Οι απόφοιτοι του Σχολείου αποκτούν ταυτόχρονα: Ισότιμο Απολυτήριο Λυκείου – Αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Πτυχίο – Δικαίωμα ευνοϊκής πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ).

Στο Σχολείο λειτουργούν 7 σύγχρονοι Τομείς Σπουδών: Δομικών Έργων – Ηλεκτρολογίας – Μηχανολογίας – Οικονομίας & Διοίκησης – Οχημάτων – Πληροφορικής & Δικτύων Υπολογιστών – Υγείας & Πρόνοιας.

Το 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου στεγάζεται πλέον στο νεόδμητο σύγχρονο κτίριο της οδού Ελ. Σκεπετζή στην Κηπούπολη. Τα εργαστηριακά μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, γίνονται και οι ακόλουθες εξωδιδακτικές δράσεις: Μουσική Ομάδα, Θεατρική Ομάδα, Κινηματογραφική Λέσχη, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Ομάδα Εύρεσης Εργασίας, Ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας. Επιπρόσθετα η εκπαιδευτική διαδικασία εμπλουτίζεται από διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, συμμετοχή σε εκθέσεις – διαγωνισμούς και εκδηλώσεις με στελέχη της αγοράς εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στο 4ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2810-320770 ή στη διεύθυνση του Σχολείου: Ελευθερίου Σκεπετζή 31, Κηπούπολη, Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook