Η Άνκε Ζίμερμαν υποστηρίζει ότι μέσα σε «ένα-δύο λεπτά» είδε βελτίωση στη συμπεριφορά του παιδιού

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στον Καναδά η ανακοίνωσε μιας ομοιοπαθητικού, η οποία υποστήριξε ότι θεράπευσε την προβληματική συμπεριφορά ενός 4χρονου αγοριού χρησιμοποιώντας σκεύασμα από σάλιο λυσσασμένου σκύλου.

Η Άνκε Ζίμερμαν ανακοίνωσε ότι το σκεύασμα χρησιμοποιήθηκε σε ένα αγόρι με το όνομα Τζόνας, το οποίο είχε προβλήματα με τον ύπνο ενώ ήταν επιθετικό και στη συμπεριφορά του. «Στο νηπιαγωγείο είχαν γίνει παράπονα ότι κρύβεται κάτω από τραπέζια και γρυλίζει στους ανθρώπους» έγραψε στο blog της.

Όπως αναφέρει οι υποψίες της στράφηκαν σε κάποιο επεισόδιο που μπορεί να είχε το παιδί στο παρελθόν με δάγκωμα σκύλου. «Το παιδί παρουσίαζε μια συμπεριφορά όμοια με αυτή ενός λυσασμένου σκύλου» σύμφωνα με την Ζίμερμαν.

Η θεραπεία περιελάμβανε δύο χάπια που είχαν παρασκευαστεί στη Μεγάλη Βρετανία και έγιναν δεκτά από τις υγειονομικές αρχές του Καναδά. «Μέσα σε ένα-δύο λεπτά ο Τζόνα μου χαμογέλασε σαν να είχε έρθει το φως μέσα του» υποστηρίζει η Ζίμερμαν προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα υπήρξε περαιτέρω βελτίωση της συμπεριφοράς του 4χρονου αγοριού.

Ωστόσο γιατροί αντιδρούν στη χρήση αυτού του σκευάσματος αναρωτώμενοι πώς μπορεί να δόθηκε το «πράσινο φως» σε ένα «φάρμακο» που μπορεί να προκαλέσει λύσα σε όσους το λάβουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook