Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη στη μοναδική στο είδος της εκδήλωση “Η μουσική έχει πάντα δίκιο” που στόχο είχε τη στήριξη του Κέντρου Παιδιών και Νέων Χανίων

Απόψε η αίθουσα του ΚΑΜ ήταν κατάμεστη από κόσμο που “αγκάλιασε” με θέρμη την προσπάθεια των συλλειτουργών της δικαιοσύνης να αποδείξουν ότι μουσική και δικαιοσύνη συνδέονται ειδικά όταν αυτό που τις ενώνει είναι ένας ιερός σκοπός όπως η στήριξη του Κέντρου Παιδιών και Νέων Χανίων.

Για πρώτη φορά δικαστές σε ανοικτή κοινωνική εκδήλωση παρουσίασαν μια διαφορετική πτυχή τους, την καλλιτεχνική, μέσω της μουσικής που συνέθεσαν και των στίχων που έγραψαν. Στην εκδήλωση αυτή συνέπραξαν δικηγόροι των Χανίων και δικαστικοί υπάλληλοι.

“Η εκδήλωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος να παρουσιαστεί ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Νέων και Παιδιών Χανίων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση και τους συμπολίτες που αθρόα συμμετέχουν σε αυτή τη φιλανθρωπική δράση του δικηγορικού συλλόγου Χανίων και των φορέων” δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Δασκαλάκης

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη του κέντρου που φιλοξενεί παιδιά τα οποία χρειάζονται προστασία και ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι ανάγκες του κέντρου είναι αρκετές κυρίως σε προσωπικό (όπως η έλλειψη ψυχολόγου) και σε υποδομές. Οι επισκευές που απαιτούνται για να μπορούν οι νέες πτέρυγες να φιλοξενήσουν παιδιά είναι της τάξεως των 200.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος εθελοντικού σωματείου “Στήριξις”, Στράτος Πουμπλάκης, ενώ υπάρχουν τα χρήματα, δεν υπάρχει η πολιτική βούληση:

“Βλέπουμε μια εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα γιατί δικαστές και δικηγόροι έχουν γράψει τραγούδια, μουσική και στίχους και τα ερμηνεύουν οι ίδιοι. Σκοπός είναι να στηριχθεί το Κέντρο Παιδιών και Νέων Χανίων που είναι στα Χανιά, μια δράση αλληλεγγύης για έναν χώρο που έχουν αγκαλιάσει όλοι οι Χανιώτες. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη συμμετοχή. Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κέντρο. Αυτή τη στιγμή η δομή χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό και συγκεκριμένα ψυχολόγο. Επίσης χρειάζονται άμεσα σημαντικές παρεμβάσεις και επισκευές τα κτίρια που από το 2013, μετά το σεισμό, το 80% έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Είναι μια δαπάνη περίπου 200.000 ευρώ στην οποία μπορεί να αντεπεξέλθει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης. Τα χρήματα υπάρχουν, οπότε χρειάζεται να ληφθεί η πολιτική απόφαση.”

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο έχουν βρει στέγαση 23 παιδιά και δυστυχώς ενώ υπάρχει η ανάγκη να φιλοξενηθούν περισσότερα, δεν είναι εφικτό λόγω των περιορισμένων σε καταλληλότητα χώρων.

Σύμφωνα με τον Φώτη Βλάχο, Παιδαγωγό του Κέντρου Παιδιών και Νέων Χανίων:

“Η μουσική έχει πάντα δίκιο” για παιδιά που μπορεί να αδικήθηκαν στη ζωή. Μια θαυμάσια πρωτοβουλία του νομικού κόσμου της Κρήτης με πρωταγωνιστικό τον ρόλο των δικαστικών οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν επιμεληθεί αυτή την εκδήλωση καλλιτεχνικά προκειμένου να στηριχθεί ένα ίδρυμα με πολλές ανάγκες. Τελευταία πυκνώνουν αυτές οι κινήσεις υποστήριξης του ιδρύματος και θεωρούμε ότι θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε μια δραστική βελτίωση των υπηρεσιών φιλοξενίας. Η τρέχουσα εικόνα από πλευράς υποδομών είναι αποθαρρυντική γιατί οι νέες πτέρυγες βρίσκονται σε κακή κατάσταση από άποψη συντήρησης και έχουν κριθεί ακατάλληλες μετά τον σεισμό του 2013. Τα παιδιά ωστόσο, φιλοξενούνται σε ανακαινισμένους χώρους που παλιότερα ονομάζαμε παλιά πτέρυγα. Υπάρχει όμως μια δυσκολία στο να δεχτούμε περισσότερα παιδιά.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δεν συμμετείχαν μόνο δικαστές και δικηγόροι από τα Χανιά αλλά από όλη την Κρήτη καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα:

Η Δικηγόρος και Μέλος του εθελοντικού σωματείου “Στήριξις”, Κατερίνα Θωμαδάκη, ανέφερε συγκεκριμένα:

“Πραγματικά διαπιστώνουμε ότι η συνεργασία των συλλειτουργών της δικαιοσύνης που γίνεται για πρώτη φορά, δηλαδή των δικαστών, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, αποδίδει καρπούς. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και ελπίζω και ο κόσμος ο οποίος ήρθε, εκτός από το μήνυμα της αποψινής εκδήλωσης για αλληλεγγύη προς την κοινωνία και τις ευαίσθητες ομάδες της, θα απολαύσει τα τραγούδια της βραδιάς στα οποία οι στίχοι και η μουσική έχουν γραφτεί από δικαστές και ερμηνεύονται από δικηγόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν έρθει απόψε λειτουργοί της δικαιοσύνης από όλα τα πρωτοδικεία του νησιού καθώς και την Αθήνα, τη Σύρο κα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook