Αύξηση στα δημόσια έσοδα «άνω του 3% σε σύγκριση με πέρυσι» διαπιστώνει τον Αύγουστο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα πως η αύξηση είναι σταθερή και μόνιμου χαρακτήρα, καθώς δεν οφείλεται σε μέτρα εποχικής απόδοσης.

«Η αύξηση αυτή μάλιστα είναι σημαντική (άνω του 3%), σταθερή (επιτυγχάνεται κάθε εβδομάδα) και μόνιμου χαρακτήρα (δεν οφείλεται σε μέτρα εποχιακής απόδοσης διότι, απλώς, δεν υπήρχαν τέτοια μέτρα την συγκεκριμένη περίοδο)» σημειώνει ο αναπλ. υπουργός, εκτιμώντας ότι «η θετική αυτή τάση θα ενισχύεται μάλιστα στον βαθμό που επιτυγχάνεται η ανάσχεση της ύφεσης».

Στην ανακοίνωσή του, ο Π.Οικονόμου χαρακτήρισε «εστίες εγκληματικότητας» τη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο, αναφέροντας πως υποσκάπτουν «την οικονομική ανόρθωση των νοικοκυριών και επιχειρήσεών μας, την πορεία ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Υποστήριξε επιπλέον πως «ενορχηστρώνονται από μια, δήθεν ανατρεπτική, δημόσια ρητορεία υπέρ της \”μη συμμόρφωσης\”» και συμπεραίνει ότι «η επιβλαβής, δαπανηρή, αντικοινωνική, τελικά απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά λίγων εις βάρος των πολλών συνεπών φορολογούμενων θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει: δημοκρατικό αντίλογο και διοικητική αντιμετώπιση».

Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το protothema.gr, απευθύνει κάλεσμα για «συνέχιση της κοινής προσπάθειας» και ζητεί από τις φορολογικές αρχές να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς τον πολίτη και να αντιμετωπίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την παραβατικότητα, ενώ από τους φορολογούμενους «να ρυθμίσουν υποχρεώσεις τους, παλιές και νέες, επωφελούμενοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν μέχρι τέλος του μήνα».

Καλεί μάλιστα τους φορολογούμενους «να αποδώσουν τον Φόρο Προτιθέμενης Αξίας, ακόμα και σε περιπτώσεις που αισθάνονται ότι ο συντελεστής που τους αφορά δεν είναι αυτός που θα έπρεπε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook