Τι συζητήθηκε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αίνιγμα παραμένει το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών, καθότι δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Μάιο του 2019. 

Πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλετης δήλωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, ωστόσο προκύπτει πως ακόμα διεξάγονται συζητήσεις για την ακριβή ημερομηνία. Δηλαδή, εξετάζεται το αν θα ισχύσει από την προσεχή ή την επόμενη αναμέτρηση η αποσύνδεση των ευρωεκλογών από τις δημοτικές. Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε η πρόταση, από κάποια στελέχη, να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο. 

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα και θα καθορίζει πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξάγονται κάθε Οκτώβριο, σε ξεχωριστή ημερομηνία από τις ευρωεκλογές.

Πάντως, η συζήτηση μεταξύ των μελών της πολίτης γραμματείας δεν κατέληξε σε αποφάσεις και το θέμα θα τεθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες. Πηγές πάντως εκτιμούσαν πως πιο πιθανό σενάριο είναι να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019, όπου οι επόμενες κάλπες στους ΟΤΑ θα στηθούν ξεχωριστά από τις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook