Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν σε ποτάμι στην Κίνα όταν δύο κωπηλατικές βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ ανετράπησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Σινχουά.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνεται μία από τις μακρόστενες βάρκες γεμάτη με κωπηλάτες να κατευθύνεται κοντά στο σημείο ενός ποταμού, κοντά στην πόλη Γκουιλίν, όπου το ρεύμα ήταν δυνατό και να ανατρέπεται. Ακόμα μία βάρκα του ίδιου τύπου φαίνεται να φτάνει στο σημείο, επίσης γεμάτη κωπηλάτες και επίσης αναποδογυρίζει, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο 57 άτομα τουλάχιστον έπεσαν στο νερό και περίπου 200 διασώστες έφτασαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Οι προσπάθειες διάσωσης διήρκεσαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Το δυστύχημα συνέβη στο σημείο όπου οι δύο ροές του ποταμού συγκλίνουν δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό ρεύμα, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV. Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι που έπεσαν μέσα στο ποτάμι δεν φορούσαν σωσίβια αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κινεζικό πρακτορείο μεταδίδει ότι για το περιστατικό έχουν συλληφθεί δύο άτομα.

Οι κωπηλατικοί αγώνες με βάρκες τύπου Ντράγκον Μπόουτ είναι πολύ δημοφιλείς σε διάφορα μέρη της Ασίας, ενώ το Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ αποτελεί εθνική γιορτή και αυτή τη χρονιά θα τιμηθεί στις 18 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook