Η υπόθεση των συνωμοσιολόγων που προκάλεσε αναταραχή online και η απάντηση

Οι συνωμοσιολόγοι είδαν μια συσκευή της NASA που έφτιαχνε σύννεφα και αναθάρρησαν, μιλώντας για άλλη μια μοχθηρή πλεκτάνη της αμερικανικής κυβέρνησης να ελέγξει τα καιρικά στοιχεία με τις γνώριμες συνέπειες.

Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν κυκλοφόρησαν μάλιστα μια σειρά από βίντεο που παρουσίαζαν το «σύστημα παραγωγής τεχνητών νεφών», καθώς η φωτογραφία ήταν αδιάψευστος μάρτυρας για την κακή γεωδυναμική δράση της Υπηρεσίας και το πώς ελέγχει τον καιρό και τις συνειδήσεις μας τελικά.

Κι ενώ το υλικό είναι πράγματι αληθινό, οι εικόνες προέρχονται από τη γνωστή εκπομπή «Top Gear» του BBC από το 2010! Και παρουσιάζει πράγματι τον πυραυλικό προωθητήρα RS-25 στο Stennis Space Center της NASA στο Μισισιπή.

Ο εν λόγω κινητήρας, που η NASA χαρακτήρισε αστειευόμενη «Κλαρκ Κεντ των μηχανών», προωθείται καίγοντας υγρό υδρογόνο και υγρό άζωτο και το υποπροϊόν της καύσης είναι υδρατμοί. Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ατμός υψηλής θερμοκρασίας, όχι και τόσο διαφορετικός από της κατσαρόλας που βράζει, που ανεβαίνει ψηλά και σχηματίζει νέφη.

Η μηχανή δεν παράγει λοιπόν σύννεφα, τα σύννεφα είναι απλώς τα υποπροϊόντα της δράσης της. Άλλη μια ηχηρή ήττα της συνωμοσιολογικής πένας έλαβε χώρα πρόσφατα, καθώς οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ελέγχουν τον καιρό. Αυτό δεν έλεγαν εξάλλου και για το HAARP, που ήταν κάποτε το βαρύ πυροβολικό των συνωμοσιολόγων, μέχρι να καλέσει τουλάχιστον η ερευνητική εγκατάσταση το 2016 κοινό, δημοσιογράφους και επιστήμονες για μια πλήρη ξενάγηση στους χώρους της και ένα περιποιημένο μπάρμπεκιου μετά…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook