Αιματοβαμμένες οι διαδηλώσεις στη χώρα – Δείτε το βίντεο

Σε ζωντανή μετάδοση έπεσε νεκρός ένας δημοσιογράφος στη Νικαράγουα, την ώρα που μετέδιδε ρεπορτάζ για τις βίαιες συγκρούσεις που προκάλεσε η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Angel Gahona μετέδιδε από την πόλη Μπλούφιλντς όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και έπεσε στο έδαφος, με το κεφάλι του να αιμορραγεί, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο δημοσιογράφος την ώρα των πυροβολισμών τράβαγε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο ένα Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης το οποίο είχε υποστεί φθορές, ενώ από πίσω του ακολουθούσε ο κάμεραμαν. Η τοπική εφημερίδα El Nuevo Diario ανέφερε ότι ο Gahona έκανε live μετάδοση στο Facebook.

O Gahona κείτεται στο έδαφος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ουρλιάζουν και σύντομα ιατρική βοήθεια σπεύδει στο σημείο. Τελικά ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του. Ούτε οι τοπικές Αρχές, αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Νικαράγουα μπόρεσαν να δώσουν λεπτομέρειες για τη στιγμή του θανάτου του.

 

Η εφημερίδα της Νικαράγουας «La Prensa» ανέφερε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα άλλου δημοσιογράφου, στην περιοχή που πυροβολήθηκε ο Gahona υπήρχαν μόνο οπλισμένοι αστυνομικοί που μάχονταν τους διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες ότι ακυρώνονται οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησαν πολυήμερες και πολύνεκρες διαδηλώσεις.

Η ακύρωση έγινε σε μια προσπάθεια να τερματίσει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις επί των ημερών του στην εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το Reuters οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι μόνο το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Τον αριθμό των νεκρών δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ο Ερυθρός Σταυρός.

Δείτε φωτογραφίες από τις βίαιες συγκρούσεις στη χώρα:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook