Δείτε φωτογραφίες από το κτήμα του δράματος – Τρεις συλλήψεις από την αστυνομία

Τρία όπλα χρησιμοποιήθηκαν για τις μπαλωθιές στο γλέντι της βάφτισης στο κτήμα Καρδακάρη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο χωριό Άφρα της Κέρκυρας. Ένας από αυτά, ένα άγνωστης μάρκας πιστόλι διαμετρήματος 7,65 mm, ήταν αυτό που τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη Ελένη Σπιτιέρη-Πανάρετου την στιγμή που και η ίδια έριχνε μπαλωθιές!

Το θύμα ήταν η γιαγιά του μωρού που βαφτίστηκε και ως υπαίτιος για τον θάνατό της συνελήφθη ο 60χρονος οικοδεσπότης και διοργανωτής του γλεντιού, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι παππούς του νεοφώτιστου από την άλλη πλευρά. Ο άνδρας παρέδωσε στους αστυνομικούς το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε κατά λάθος την 56χρονη, όταν προσπάθησε να το ξεμπλοκάρει και εκπυρσοκρότησε, μαζί με τον γεμιστήρα και πέντε κάλυκες. 

Ο 60χρονος οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς. Μαζί του παραπέμπονται με τις ίδιες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, όχι όμως αυτή της ανθρωποκτονίας, ένας 41χρονος και μια 31χρονη που επίσης φέρονται να πυροβολούσαν στον αέρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εκτός από το μοιραίο πιστόλι που παρέδωσε ο 60χρονος, στην κατοικία του κατασχέθηκαν άλλα τρία πιστόλια και 159 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων! Πρόκειται για ένα μάρκας walther διαμετρήματος 9mm, ένα mauser διαμετρήματος 7.65 mm και ένα μη λειτουργικό royala διαμετρήματος 7,65 mm, τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση.

Η τραγωδία συνέβη κατά την διάρκεια του γλεντιού στο κτήμα που γιορταζόταν τα βαφτίσια του εγγονού του θύματος, όταν το μοιραίο όπλο άρχισε να περνάει από χέρι σε χέρι και οι καλεσμένοι να πυροβολούν στον αέρα. Στα χέρια της 56χρονης, όμως, έπαθε εμπλοκή και ο 60χρονος ανέλαβε να το ξεμπλοκάρει με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει και να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με Ι.Χ. στο νοσοκομείο, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Το τραγικό δυστύχημα έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία στην Άφρα όπου, σε ένδειξη πένθους για τον χαμό της 56χρονης που ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, ματαιώθηκε το ετήσιο πανηγύρι που θα γινόταν στις 6.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook