Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Al Jumhouri στη Χατζάχ δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς πως το νοσοκομείο παρέλαβε 40 πτώματα, τα περισσότερα διαμελισμένα, και πως 46 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι που βρίσκονταν σε έναν γάμο σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικού συνασπισμού σε ένα χωριό της βορειοδυτικής Υεμένης αργά το βράδυ της Κυριακής (χθες), δήλωσαν κάτοικοι και ιατρικές πηγές.

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου Al Jumhouri στη Χατζάχ δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς πως το νοσοκομείο παρέλαβε 40 πτώματα, τα περισσότερα διαμελισμένα, και πως 46 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, περιλαμβανομένων 30 παιδιών, σε αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν μια γαμήλια συγκέντρωση.

Κάτοικοι και ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Ρόιτερς πως 20 άνθρωποι που ήταν στο γαμήλιο γλέντι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

Εκπρόσωπος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Ρόιτερς για σχολιασμό.

Η υποστηριζόμενη από τη Δύση συμμαχία μάχεται εδώ και τρία χρόνια εναντίον του ένοπλου κινήματος Χούτι το οποίο ελέγχει την περιοχή και το μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης.

Έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα σε μια εκστρατεία που έχει σκοπό να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Από τα πλήγματα έχουν σκοτωθεί «κατά λάθος» χιλιάδες άμαχοι σε νοσοκομεία, σχολεία και αγορές.

Το Al-Masirah, το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν.

Ο συνασπισμός λέει ότι δεν θέτει στο στόχαστρο πολίτες και έχει συστήσει διερευνητική επιτροπή για τα αεροπορικά πλήγματα που φέρεται να προκάλεσαν μαζικές απώλειες η οποία τις περισσότερες φορές απάλλαξε τον συνασπισμό από κάθε ευθύνη.

Από τον πόλεμο στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook