Συγκλονίζει το ατύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ελούντας και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο χειριστής της μπουλντόζας. 

Το Flashnews επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλη Πεπονή ο οποίος σύμφωνα με όσα μας είπε, ο άτυχος άνδρας φέρεται να εργαζόταν σε ένα απότομο σημείο όπου είναι σαν γκρεμός και φέρεται να έπεσε στην θάλασσα μαζί με το μηχάνημα.

Ο χειριστής της μπουλντόζας εκτελούσε, στο συγκεκριμένο σημείο που είναι παραθαλάσσιο και βρίσκεται μπροστά από μια βίλα στην περιοχή της Ελούντας όπου μετά από αδιευκρίνιστες αιτίες, εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Ο 43χρονος είναι πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών και η οικογένεια του ειδοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το ατύχημα. 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Πτυχιούχων Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Ν. Ηρακλείου

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν τα εργατικά ατυχήματα στην Κρήτη, με θύματα χειριστές μηχανημάτων. Με αφορμή το νέο Εργατικό

Δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Ελούντα, με θύμα έναν 40χρονο συνάδερφο, χειριστή μηχανήματος, που εκτελούσε έργα στην περιοχή, το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων ν. Ηρακλείου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέρφου.

Εκφράζουμε, παράλληλα την αγανάκτησή μας, καθώς  αν και δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, παραμένουμε στην 1η θέση του Πίνακα των Εργατικών Ατυχημάτων στην χώρα.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να γυρνούν την πλάτη στα προβλήματα του κλάδου μας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των συναδέρφων μας στα εκτελούμενα έργα.

Η «μαύρη εργασία», αλλά και η ανεργία στον κλάδο  σε πολλές περιπτώσεις κρατάει τα στόματα κλειστά.  Οι συνάδερφοί μας καθημερινά θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο, μην μπορώντας να αντιδράσουν. 

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικούς ελέγχους, ώστε οι υπεύθυνοι  να αναγκαστούν να λάβουν μέτρα ασφαλείας, πρωτού θρηνήσουμε και άλλους συναδέρφους   και η μαύρη λίστα των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Χειριστών Εκσκαφικών και Ανυψωτικών Μηχανημάτων Ν. Χανίων

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά ένας συνάδελφος χειριστής μηχανήματος έργου που εκτελούσε εργασίες διάνοιξης δρόμου στην Ελούντα, και συγκεκριμένα στην περιοχή ανατολικά των μεγάλων ξενοδοχείων, έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο.

Ο συνάδελφος,-πατέρας δύο ανήλικων παιδιών,-εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα που χειριζόταν και έπεσε στη θάλασσα.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας.

Η πρώτιστη όμως και κυρίαρχη διεκδίκηση θα είναι ο αγώνας μας και  το ιερό, αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων και του Σωματείου Χειριστών εκσκαφικών και ανυψωτικών μηχανημάτων Ν. Χανίων, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook