Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο, αποφάσισε σήμερα να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή του Αγίου Γεωργίου μοιράζοντας 3.000 παγωτά στους απόκληρους της Ρώμης, στην οποία επικρατεί εδώ και μια εβδομάδα μια καλοκαιρία σχεδόν θερινή, ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί μ’ αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της.

Τα παγωτά θα προσφερθούν στους ανθρώπους «που γίνονται καθημερινά δεκτοί στα λαϊκά συσσίτια, στις εστίες και τις δομές της πρωτεύουσας, τις οποίες διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος η Caritas», διευκρίνισε το Βατικανό.

Μετά την εκλογή του, πριν από πέντε χρόνια, ο αργεντινός ποντίφικας είχε κάνει την υποδοχή των φτωχών ένα από τα κεντρικά θέματα της παπικής θητείας του και την εφάρμοσε επίσης γύρω από το Βατικανό, εγκαθιστώντας για παράδειγμα δημόσια ντους πολύ κοντά στην περίφημη κιονοστοιχία του Μπερνίνι.

Την ημέρα των 78ων γενεθλίων του, τον Δεκέμβριο 2014, είχε βάλει να διανείμουν εκατοντάδες υπνόσακους στους άστεγους της Ρώμης. Τα επόμενα χρόνια, είχε στείλει τούρτες στα λαϊκά συσσίτια ή άλλα δώρα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Ο πάπας θέσπισε επίσης μια «Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών» που θα γιορτάζεται γενικά την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου, για να παρακινήσει το σύνολο των πιστών να προβεί σε παρόμοια διαβήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook