Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και καλεί παιδιά ηλικίας 6 – 8 χρονών να λάβουν μέρος είτε μεμονωμένα είτε μέσω των σχολείων τους.

Συγκεκριμένα, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, μέλος της οποίας είναι και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, υιοθετούν έναν ήρωα ή μία ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και αναλαμβάνουν να τον/την συστήσουν στο κοινό, με διάφορες ενδιαφέρουσες δράσεις.

O ήρωας της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας που υιοθέτησε για το έτος 2018 η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ο πρωταγωνιστής των ιστοριών του Α.Α.Milne, Κρίστοφερ Ρόμπιν , ο Γουίνι, το Αρκουδάκι και η παρέα τους.

Η νέα δράση της Βικελαίας αφορά σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών (Α’ και Β΄ Δημοτικού) και έχει διαρθρωθεί κατά τρόπον ώστε να συμμετάσχουν τόσο σχολεία όσο και μεμονωμένα παιδιά με τους γονείς τους.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της φιλίας, μέσα από αγαπημένες φράσεις του συγγραφέα, όπως ειπώθηκαν από το μικρό πρωταγωνιστή και τους φίλους του:

Π.χ.
1. «Μια μέρα χωρίς να έχεις κάποιον φίλο, είναι σαν ένα βάζο χωρίς να έχει καμία σταγόνα μελιού μέσα».
2. «Αν έρθει κάποια μέρα που δε θα μπορούμε να είμαστε μαζί, κράτα με στην καρδιά σου. Θα μείνω εκεί για πάντα!»

3. «Μια μέρα που την περνάω με εσένα, είναι η αγαπημένη μου μέρα. Για αυτό και σήμερα είναι η νέα αγαπημένη μου μέρα!»

4. «Αγάπη είναι να κάνεις μερικά βήματα πίσω, μπορεί και περισσότερα, για να δώσεις προτεραιότητα στην ευτυχία του ανθρώπου που αγαπάς»
5. «Δεν μπορείς να περιμένεις συνεχώς σε μια γωνία του δάσους για να έρθουν οι άλλοι σε εσένα. Θα πρέπει να πηγαίνεις και εσύ στους άλλους μερικές φορές 
6. «Νομίζω πως ονειρευόμαστε για να μην είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον για πολύ. Αν είμαστε ο ένας στα όνειρα του άλλου, μπορούμε να είμαστε μαζί συνέχεια!»
7. «Πως συλλαβίζεις την αγάπη»; «Δε την συλλαβίζεις, τη νιώθεις!»
8.«Πόσο τυχερός είμαι που έχω κάτι που με κάνει να λέω αντίο τόσο δύσκολα…»

Τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν ζωγραφίζοντας ή γράφοντας μερικά παραδείγματα για το πως αντιλαμβάνονται κάποια ή κάποιες από αυτές τις φράσεις και να τα στέλνουν όλη τη διάρκεια του έτους:

α) είτε ηλεκτρονικά στο email [email protected]
β) είτε ταχυδρομικά στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στην παρακάτω διεύθυνση:
Υπ’ όψιν Κατερίνας Φραγκάκη 
ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)
ΤΚ 71202
ΤΗΛ. 2813409711

Οι εργασίες των παιδιών, θα αναρτώνται κατά διαστήματα στο facebook της Βικελαίας καθώς και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ το καλύτερο έργο θα κοσμήσει για κάποιο διάστημα, χώρο της βιβλιοθήκης στον οποίο θα γίνει δράση – αφιέρωμα στη φιλία μέχρι το τέλος του 2018 και με βάση το υλικό που θα έχει συλλεγεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook