Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1η Μάη παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της.

Μέρα που ο κάθε εργάτης, σε κάθε σημείο της γης, συνειδητοποιεί ότι αποτελεί μέλος και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης και αναλαμβάνει το βάρος των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτό. Μέρα απεργίας και επιθεώρησης των δυνάμεων μας. Απεργούμε, τιμώντας  τους νεκρούς της τάξης μας δυναμώνοντας τον αγώνα μας για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια παραμένουν επίκαιρα. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του ελεύθερου χρόνου της κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της Ε.Ε.

Το 8ωρο στον κλάδο του εμπορίου το 2018 έχει ξηλωθεί, δίνοντας τη θέση του σε κάθε ελαστική και ευέλικτη μορφή εργασίας, στα 10ωρα και 12ωρα.  

Η Κυριακάτικη Αργία δόθηκε χάρισμα στη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου. Η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ είναι στην ημερήσια διάταξη των αιτημάτων του μεγαλεμπόρων, που μεθοδεύεται σε συνεννόηση με την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η εντατικοποίηση της εργασίας καταπονεί και φθείρει την υγεία των εμποροϋπάλληλων ιδιαίτερα των συναδέλφων στα Σ/Μ, στις αποθήκες  και στα πολυκαταστήματα.

Τόσο στο  όνομα της κρίσης όσο και σε αυτό της ανάπτυξης οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου  κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, τη μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους  των τελευταίων χρόνων, τα 88 προαπαιτούμενα που είναι στα σκαριά, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από 1η Μάη συνοψίζεται η μια όψη της επίθεσης στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.   

Η συνέχεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε ορμητήριο θανάτου, με τη βάση της Σούδας να έχει όλο και πιο ενεργό ρόλο, εμπλέκοντας το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, συμμετέχοντας σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη  “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων.

Η συνέχιση και κλιμάκωση του πόλεμου στη Συρία, το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο εγκλωβισμός των θυμάτων τους, δηλαδή των προσφύγων και μεταναστών   στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο το Ισραήλ, η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο που κλιμακώνεται ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και την αυταπάτη ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε είναι ¨ομπρέλες προστασίας¨, όλα  αυτά συνθέτουν ένα πάζλ επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς όλων των χωρών που μεταξύ τους δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχει χαραχθεί με τις αμέτρητες θυσίες  των εργατών του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών το Μάη του 36, των  διακοσίων της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 44.

Τιμάμε τον πρόεδρο του σωματείου  μας Ναπολέων Σουκατζίδη που εκτέλεσαν οι ναζί την πρωτομαγιά του ’44 στην Καισαριανή μαζί με άλλους 199 κομμουνιστές, ως αντίποινα της δολοφονίας ενός Γερμανού στρατηγού στους Μολάους από ενέδρα που του έστησε το ΕΑΜ. Ο πρόεδρος μας μαζί με άλλους κομμουνιστές και αγωνιστές, κρατούνταν στις φυλακές απ’ το 1936 και παραδόθηκαν απ’ το δικτάτορα Μεταξά στους Γερμανούς ναζί όταν κατέλαβαν την πατρίδα μας. Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε  το κλαδικό σωματείο μας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Απαιτούμε :

∙Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

∙Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

∙Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

∙Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας,

Απομονώνουμε τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που πανηγυρίζουν την συνθηκολόγηση τους με τους εργοδότες, για την αισχρή συμφωνία της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των 586ευρώ και 511ευρώ, στην πλειοψηφία στο ΕΚΗ που έστησε διασπαστικό σωματείο στο εμπόριο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργοδοτών, στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που πανηγυρίζει για την επιχειρησιακή σύμβαση στο Σκλαβενίτη που βαφτίζει μέρος του μισθού “επίδομα προσωπικής διαφοράς” μετατρέποντας τους συναδέλφους σε έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Απαιτούμε:

*Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας

*Σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς

*Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο

* Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook