Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα γιόρτασε η Ιεράπετρα τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Γεώργιο στο φερώνυμο Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Τοπικών και Πολιτικών Αρχών.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος που κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη προστασία του Αγίου Γεωργίου σε όλους τους ανθρώπους της οικουμένης, ιδιαιτέρως όμως στους Ιεραπετρίτες, αφού είναι ο άγρυπνος φρουρός, ο φύλακας και ακαταμάχητος προστάτης της πόλεως.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τη συνοδεία τιμητικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας από την 11η ΜΣΕΠ Ζήρου, καθώς και των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας.

Στη λιτανεία έλαβαν μέρος, εκτός από τον Ιερό Κλήρο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην βουλευτές και Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες Ιεραπετρίτες και Ιεραπερίτισσες όλων των ηλικιών, που και φέτος τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

«Δύναμη, υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα είναι το μήνυμα που δίνει ο Άγιος Γεώργιος προστάτης και πολιούχος της Ιεράπετρας τόσο στους κατοίκους της πόλης όσο και σε όλους μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετά το τέλος της τελετής, ευχόμενος παράλληλα σε όσους και όσες φέρουν την ονομαστική τους γιορτή. Ερωτηθείς για το πως πρέπει να προχωρήσει το νησί σε δύσκολες εποχές, ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε πως «με την ενότητα και τη συνεργασία που υπάρχει στο νησί μας μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Ευχές για ενότητα και συνεργασία απεύθυναν επίσης με δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και ο βουλευτής Λασιθίου, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορική αξία του Ναού που κτίστηκε το 1856 από τον αρχιτέκτονα Χατζή-Μανώλη, ανήκει στον τύπο του τρίκλιτου με τρούλο ναού που ανεγέρθηκε στα θεμέλια παλαιότερου ναού – πιθανότατα της ενετικής περιόδου – όπως αποκαλύφθηκε κατά την αναπαλαίωσή του που έγινε το 2.000 με την εποπτεία της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook