Ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, 93 ετών, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Χιούστον, στην Πολιτεία Τέξας, την Κυριακή – μία ημέρα μετά την κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα Μπους- εξαιτίας μιας «μόλυνσης» η οποία «εξαπλώθηκε στο αίμα» του, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπός του.

«Ο πρόεδρος Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο Houston Methodist χθες το πρωί, αφού είχε υποστεί μόλυνση η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μοιάζει να αναρρώνει», ανέφερε το γραφείο του πρώην προέδρου σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκράθ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος (1989-1993) και πρώην αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, που τον έχει καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στην ίδια πόλη, το Χιούστον, έγινε το Σάββατο η κηδεία της συζύγου του. Η Μπάρμπαρα Μπους, κολόνα μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες πολιτικών στις ΗΠΑ, απεβίωσε τη 17η Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Ο Τζορτζ Μπους είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook