Σε συμβολική δίωρη κατάληψη του Δημαρχείου Φαιστού προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διαμαρτυρόμενες για την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Εργαζόμενες στο Ζαρό και στο Τυμπάκι, τοπικοί παράγοντες ωφελούμενοι του προγράμματος, έχοντας στο πλευρό τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιο Βοργιά και τον Αντιπρόεδρο, Νίκο Καλαϊτζάκη, αλλά και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων, ξεκίνησαν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, με βασικό τους αίτημα να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Σε συνάντηση, που είχε το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων με τον Δήμαρχο Φαιστού, κ. Γιώργο Αρμουτάκη, τονίστηκε για μία ακόμα φορά ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φαιστού, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, αφήνοντας στο “κενό” 12 Εργαζόμενες και περισσότερους από 600 ωφελούμενους.

Χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσούλα Κλεισαρχάκη, επεσήμανε ότι «είναι στο ίδιο έργο θεατές» με τις 12 εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Ζαρό και στο Τυμπάκι, του Δήμου Φαιστού , να παραμένουν απλήρωτοι για 10 μήνες.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Αρμουτάκης τόνισε τις προσπάθειες, που καταβάλλει η δημοτική αρχή προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενες, δίχως ωστόσο να μπορέσει να δεσμευτεί για την ημερομηνία, που θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κίνδυνος να κλείσουν οι Δομές και να βρεθούν στον δρόμο 12 εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 380 άμεσα ωφελούμενοι και περισσότεροι από 600 έμμεσα ωφελούμενοι, είναι ορατός.

Οι 12 εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμο Φαιστού, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η διαχειριστική αρχή του προγράμματος η ΕΕΤΑΑ, έχει ήδη ενημερώσει τους υπεύθυνους του Δήμου ότι για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το εν λόγω πρόγραμμα -για το τρέχον έτος- θα πρέπει να έχουν αποπληρωθεί τα δυο τελευταία έτη, δλδ το 2016 και το 2017.

Οι εργαζόμενες και το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων τονίζουν ότι την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μία ουσιαστική λύση και οι αρμόδιες αρχές να υλοποιήσουν παλαιότερες δεσμεύσεις τους, οι οποίες μέχρι και σήμερα παραμένουν στα λόγια, και οι συνέπειες της απραξίας της δημοτικής αρχής έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. 

Το ΕΚΗ κάλεσε τον Δήμαρχο Φαιστού να υλοποιήσει την γραπτή του δέσμευση, που είχε κάνει τον Μάιο του 2017, για την άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα δηλώνουν για μία ακόμα φορά αποφασισμένες να αγωνιστούν τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook