Περίπου 40 επιβάτες ισραηλινής εθνικότητας έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στην Πόλη με πτήση της Turkish Airlines, για να διαπιστώσουν ότι η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι μία τυπική υπόθεση που δεν αφορά στην καθημερινότητά τους.

Περίπου 40 επιβάτες ισραηλινής εθνικότητας έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στην Πόλη με πτήση της Turkish Airlines, για να διαπιστώσουν ότι η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι μία τυπική υπόθεση που δεν αφορά την καθημερινότητά τους.

Οπως ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ και μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας, \”οι επιβάτες που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας-ένας, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους … Έπειτα από μιάμιση ώρα, μπόρεσαν να πάρουν πίσω τα διαβατήριά τους και τους δόθηκε άδεια να φύγουν\”

\”Είναι η πρώτη φορά που μας γίνεται γνωστό τέτοιο επεισόδιο και εξετάζουμε την υπόθεση … Είναι ασυνήθιστο. Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται από πίσω και προσπαθούμε να το πληροφορηθούμε\” προσέθεσε η ίδια πηγή.

Στα ισραηλινά ΜΜΕ δημοσιεύτηκαν και δηλώσεις επιβατών, μετά την περιπέτειά τους, όπου ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους χώρισαν από τους άλλους επιβάτες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις και ότι υποβλήθηκαν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη πλήγμα στις σταθερά επιδεινούμενες σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, μετά την φονική επέμβαση στο Μαβί Μαρμαρά, στα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ισραήλ. Εννέα τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς κομάντο και η άρνηση του Τελ Αβίβα να απολογηθεί συνεχίζει να φθείρει τη σχέση των άλλοτε στενά συνεργαζόμενων συμμάχων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook