Ο δρόμος προς το ενετικό λιμάνι της πόλης περνά μέσα από εικόνες κατάντιες – Απαραίτητη η άμεση παρουσία της αστυνομίας στο σημείο

Απαράδεκτες είναι οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στο κέντρο των Χανίων και ειδικά σε έναν τουριστικό δρόμο που οδηγεί στη βιτρίνα των Χανίων, στο ενετικό λιμάνι.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταστηματαρχών, ρομά βρίσκονται στην πλατεία Μητροπόλεως χρησιμοποιώντας χωρίς σεβασμό τον δημόσιο χώρο σαν να ήταν προσωπικός τους χώρος, καταλαμβάνοντας τα παγκάκια για να πλύνουν τα παιδιά τους, να αλλάξουν ρούχα ή για να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι υπάρχει καταγγελία καταστηματάρχη στην περιοχή ο οποίος βρήκε δίπλα στο κατάστημά του ανθρώπινα περιττώματα!

Καταστηματάρχες δεν θίγουν μόνο το γεγονός ότι βγάζουν μικρά παιδιά στην επαιτεία αλλά επισημαίνουν ότι στην πλατεία της Μητρόπολης και πέριξ έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που είναι αφόρητη τόσο για ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες που βλέπουν ανθρώπους σε κοινή θέα να χρησιμοποιούν δημόσιο χώρο σαν να επρόκειτο για το σπίτι τους.

Η αστυνομία έχει κληθεί και έχει απομακρυνεί τα συγκεκριμένα άτομα από το σημείο, όμως μόλις φύγει η αστυνομία εκείνοι πηγαίνουν ξανά και συνεχίζουν στον ίδιο χαβά!

Ειδικά, τώρα που έχει ανοίξει η τουριστική περίοδος και η Χάληδων αποτελεί τον δρόμο που οδηγεί στο τουριστικότερο μέρος των Χανίων, το ενετικό λιμάνι, είναι απαραίτητη η συνεχής αστυνόμευση στο σημείο, προκειμένου οι εικόνες αυτές να εξαλειφθούν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook