Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού lbayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη μιας «κινούμενης νάρκης» που μπορεί όταν πυροδοτηθεί να καταστρέψει τις εχθρικές ναυαρχίδες.

Το «σαλάχι» ή «Wattozz», όπως ονομάζεται στα τουρκικά, μοιάζει όντως με το θαλάσσιο πλάσμα στο σχεδιασμό και την κίνηση, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμμένο με σιλικόνη. Θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια» και οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσουν» έως και 5,5 κόμβους για 12 ώρες

Το νέο τουρκικό υπερόπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για επιτήρησε είτε για επίθεση, και ελέγχεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κύματων, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι φάλαινες και τα δελφίνια για τη μεταξύ τους επικοινωνία. 

Όταν το «σαλάχι» δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να παραμείνει στον βυθό ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα θα το «προστατεύουν» ώστε να μη είναι αντιληπτό από εχθρικά ψάρια!

Η Albayraklar Savunma συνεργάζεται με το Τεχνολογικό Ίδρυμα Karadeniz τα τελευταία δύο χρόνια για την παραγωγή του νέου υπερόπλου, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Μουσταφά Αδνάν Αλμπαϊράκ, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.

reader.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook