Πέραν του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, που όπως αναφέραμε νωρίτερα συνελήφθη, ακολούθησαν δύο ακόμα συλλήψεις του γιου του και του αδερφού του.

Τελευταία ενημέρωση 18:07

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι και οι τρεις οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για φορολογικές παραβάσεις, πλαστογραφία και για απάτη κατ’ συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον έλεγχο να συνεχίζει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ενώ ο εν λόγω επιχειρηματίας που δραστηριοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες σε ποδοσφαιρική ομάδα της Κρήτης, είχε ταξιδέψει αρκετές φορές σε χώρες της Ασίας απ’ όπου έφερνε προϊόντα – “μαϊμού” στο Ηράκλειο και τα οποία πωλούνταν από το κατάστημα του σε τουριστική περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Κρήτης, απο τους ελέγχους του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντοπίστηκαν 29.000 είδη απομιμητικών προϊόντων  ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κ.α.

Κατασχεθέντα πειστήρια παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου. 

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιριών, υπερβαίνει τα (3.000.000) ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook