Στο επίκεντρο οι απαλλοτριώσεις για το νέο αεροδρόμιο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γ. Ζαχαριουδάκη, τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Ευαγγελισμού κ. Μ. Ανδρεαδάκη, τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ζ. Ρουμπάκη και μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Κατοίκων περιοχής Ευαγγελισμού Πεδιάδος «Ο ΚΥΠΕΡΑΣ» είχαν σήμερα, Τρίτη 24 Απριλίου 2018, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης και ο κ. Μ. Σενετάκης, πρώην Βουλευτής Ηρακλείου και Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ για θέματα Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ.  Γ. Ζαχαριουδάκης και τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τις άμεσες επιπτώσεις του έργου του Νέου Αεροδρομίου Καστελίου στην περιοχή τους και έδωσαν υπόμνημα του Συλλόγου, όπου αναφέρουν τα αιτήματά τους. 

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που δέχονται από την Κυβέρνηση και για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί το τελευταίο διάστημα για τη διαμόρφωση των τιμών των απαλλοτριώσεων για τα κτήματά τους που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Επίσης, εκδήλωσαν την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων κυρίως για την τύχη των ελαιώνων στον κάμπο της Πεδιάδας, τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους μιας και η πλειονότητα είναι αγρότες και το οικονομικό και επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε αφενός την κατανόησή του για τις ανησυχίες των κατοίκων και την ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης και υλοποίησης του έργου του νέου αεροδρομίου και αφετέρου τη θέλησή του για συνεργασία, προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος διάλογος, όπως ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, και να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook