Σε πρωταθλητές παραβιάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναδεικνύονται οι Ηρακλειώτες οδηγοί καθώς από την 1η Απριλίου που είναι σε ισχύ, έχουν αφαιρεθεί 300 διπλώματα.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Μανώλης Μουρτζάκης αποκάλυψε τους αριθμούς που προκαλούν κατάπληξη για την οδηγική συμπεριφορά των Ηρακλειωτών οδηγών. Ο νέος Κ.Ο.Κ. έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους οδηγούς ωστόσο είναι γεγονός ότι πλέον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους ασυνείδητους που με την παραβατική τους συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρα ατυχήματα.

Ο κύριος Μουρτζάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Κρήτη” τόνισε ότι από την 1η Απριλίου όταν και τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κ.Ο.Κ. έχουν κρατηθεί 300 διπλώματα. Επιπλέον, αυτό που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την συμπεριφορά των Ηρακλειωτών οδηγών είναι ότι γίνονται πολλές παραβάσεις για χρήση αλκοόλ και όχι μόνο τις βραδινές ώρες αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου ακόμα και μέρα μεσημέρι.

“Δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκής πόλης” είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μουρτζάκης και συνέχισε λέγοντας ότι “διαπιστώνεται ότι πολλές παραβάσεις γίνονται από τους ίδιους αριθμούς πινακίδων ακόμα και τρεις και τέσσερις φορές. Βλέπουμε πολλές φορές αυτοκίνητα που κάνουν την ίδια παράβαση και περισσότερες από μια φορές. Και κυρίως αυτό συμβαίνει ότι οχήματα σταθμεύουν σε θέσεις που είναι για ΑμΕΑ”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook