Με αφορμή το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αθηναίων για το προσφυγικό ζήτημα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη συμμετείχε την Τρίτη 24 Απριλίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Δήμητρα Καμπέλη από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου καθώς τα στελέχη του Κέντρου Γιώργος Σαρελάκος και Διονυσία Λαμπίρη. 

Σκοπός της συνεργασίας των Δήμων είναι, να υλοποιηθούν συντονισμένες  δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και να υπάρξει ένας στρατηγικός συντονισμός στην ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών στη ζωή των πόλεων.
Επίσης η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα ένταξης και στο σχεδιασμό πιλοτικών δράσεων βάσει των στρατηγικών προτεραιοτήτων κάθε Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η κ. Καναβάκη μαζί με την κ. Καμπέλη παρουσίασαν την πορεία του Προγράμματος  που υλοποιείται στην Κρήτη, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , τονίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε επίπεδο Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και τα καλά , έως σήμερα, αποτελέσματα.

Παράλληλα, έθεσαν το θέμα της στήριξης των Δήμων από τον εθνικό μηχανισμό για την κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων και για τις περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεων και έκτακτων περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook