Το τέλος που θα επιβάλλεται για την τέλεση πολιτικών γάμων ανάλογα με τον χώρο και τον χρόνο τέλεσης του γάμου – Τι ισχύει σε άλλους δήμους στην Κρήτη

Μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής με την οποία καθορίζονται οι χώροι τέλεσης πολιτικών γάμων, σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, συζητήθηκαν οι τιμές για την τέλεση των γάμων αυτών, οπως προτάθηκαν από το δήμο  Χανίων..

Τελικώς μετά την κατάθεση της πρότασης του δήμου και έπειτα από σύντομη συζήτηση, όπου εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το ύψος των τελών και τα κριτήρια ορισμού τους, το θέμα αποσύρθηκε για να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρόταση του δήμου Χανίων για τον ορισμό των τελών.

Από 250 ως 350 ευρώ προτάθηκε  το κόστος τέλεσης των πολιτικών γάμων στο δήμο Χανίων ενώ το τέλος θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον τόπο αλλά και την ημέρα του γάμου.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για τον καθορισμό των τελών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Κονταξάκης, σημείωσε οτι τα τέλη αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με Επιμελητήριο Χανίων, το συλλόγο Ξενοδόχων και το Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και προτείνονται ως εξής:

Στα δημοτικά κτίρια, δηλαδή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, στο Δημαρχείο Χανίων και στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, από Δευτέρα ως Παρασκευή δεν θα επιβάλλεται τέλος, δηλαδή η τέλεση γάμων θα είναι δωρεάν.

Το Σαββατοκύριακο όπου θα γίνεται η τέλεση των πολιτικών γάμων, από 11:00 έως 12:00 για όλο το έτος, το τέλος να ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται από τις 18:00 έως 20:00 από 01 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, με κόστος στα 350 ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κονταξάκης σημείωσε οτι οι πολιτικοί γάμοι δεν θα γίνονται κοντά στους ναούς και  σε απόσταση λιγότερο από 100 μέτρα.

Τι ισχύει σε άλλους δήμους στην Κρήτη

Η πρόταση της δημοτικής αρχής δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, τόσο για τον τρόπο επιλογής των τελών όσο και για το ύψος του, με τον δήμαρχο Χανίων να απαντά οτι ο δήμος δεν μπορεί να είναι ο “μεγάλος βλάκας που δεν θα παίρνει τίποτα”. Ταυτόχρονα ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να δώσει στοιχεία στο σώμα για τα τέλη που έχουν οριστεί από άλλους δήμους της Κρήτης.

Σύμφωνα με αυτά:

Στο δημαρχείο Ηρακλείου το τέλος κυμαίνεται από 100 ευρώ – 150 ευρώ ενώ δεν τελούνται πολιτικοί γάμοι εκτός δημαρχείου

Στο δημαρχείου Ρεθύμνου, το τέλος κυμαίνεται από 100 – 120 ευρώ ενώ εκτός δημαρχείου τα τέλη κυμαίνονται από 300 – 400 ευρώ 

Στο δημαρχείο Αποκορώνου το τέλος ανέρχεται στα 50 ευρώ και εκτός δημοτικού καταστήματος στα 200 ευρώ

Υπενθυμίζεται οτι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους θα τελούνται πολιτικοί γάμοι είναι οι εξής:

Β. Δημοτικοί Κοινόχρηστοι χώροι:

1. Πάρκο Βίλα Κούνδουρου 
2. Πάρκο Νέας Χώρας πλησίον Κολυμβητηρίου 350 ευρώ 
3. Πύλη Σαμπιονάρα
4. ΣΟΔΥ Προφήτη Ηλία
5. Άγιοι Απόστολοι

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook