Πρόταση προς την Επιτροπή του Δήμου Χανίων για τη μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο, απέστειλε ομάδα πολιτών, “Συνέλευση  Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων και Μνημείων”  

Η πρόταση έχει ως εξής:

Προς την επιτροπή του Δήμου Χανίων:

( η οποία συλλέγει έως την 26 Απριλίου τις προτάσεις συμπολιτών  μας για τη μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο).
Χανιά  24-4-2018
 
Η συνέλευση μας σε σχέση με την παραπάνω πρόταση θέλει να επισημάνει και να προτείνει τα παρακάτω:
 
-Η καταληκτική ημερομηνία που προτείνει ο Δήμος για την ολοκλήρωση του διαλόγου είναι ασφυκτικά σύντομη (26/4) και επιβάλλεται να επεκταθεί.
-Η επιτροπή του Δήμου επίσης πρέπει να εμπλουτιστεί και διευρυνθεί,από ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες ώστε να καταστεί μια “ζωντανή επιτροπή” και να μην αποτελείται μονό από προσωπικό του Δήμου.
-Οι φορείς και οι πολίτες (με άδεια του Δήμου) να μπορούν να επισκέπτονται το στρατόπεδο για να έχουν μια επιτόπια αντίληψη του τεράστιου χώρου που πρόκειται να διαμορφωθεί σε πάρκο. Διαφορετικά θα είναι σαν να σχεδιάζουμε επί χάρτου.
-Οι πολίτες να καταθέτουν μεν τις προτάσεις τους αλλά εν συνεχεία να ακολουθεί διάλογος μέσα στην επιτροπή του δήμου ώστε οι προτάσεις να εξελιχθούν  και να υιοθετηθούν οι καλύτερες από αυτές. Η κατάθεση επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο θα διευκολύνει – κατά την γνώμη μας –  σημαντικά το έργο του!
-Η γνώμη μας για την δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης και μάλιστα 900 θέσεων είναι απορριπτική ως μη συμβατή με την έννοια και την ουσία του πάρκου. 
-Η πρόταση συμπολίτη μας για φυτική περίφραξη πάχους δύο μέτρων μας βρίσκει σύμφωνους αφού οι πυκνές συστάδες των φυτών και των δένδρων θα μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα της ηχορύπανσης.
 Τέλος ο Δήμος οφείλει να κινηθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αξιοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για, παιδικούς σταθμούς, κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αναψυκτήριο στα πρότυπα του υπάρχοντος στον δημοτικό κήπο, κλπ. 
  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook