Σε  μια χαρούμενη και  γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση, απονεμήθηκαν,  στους πρώτους  απόφοιτους του ΔΙΕΚ Αποκορώνου,  οι Βεβαιώσεις  Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) στις 20 Απριλίου 2018, στο χώρο του ΔΙΕΚ στον Καβρό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης,  η Βουλευτής Χανίων κα Βάλια Βαγιωνάκη, ο  πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κος Βασίλης Διγαλάκης, Επιχειρηματίες του Αποκόρωνα, γονείς και φίλοι των αποφοίτων.

Η  εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Διευθύντριας του ΔΙΕΚ κας Καλλιβρετάκη Δήμητρας, η οποία ανέφερε ότι: ‘’Είναι ιστορική μέρα για το ΔΙΕΚ Αποκορώνου. Έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα του ΙΕΚ  με την απονομή των ΒΕΚ, που αποτελούν ένα σημαντικό εφόδιο για επαγγελματική εξέλιξη και αποκατάσταση’’. Επίσης, τόνισε  ότι η κατάρτιση στο Δημόσιο  ΙΕΚ  είναι εντελώς Δωρεάν  και αυτό οφείλεται τόσο στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στην ΓΓΝΓ& ΔΒΜ,  όσο στην  στήριξη του Δήμου και  των επιχειρηματιών του Αποκόρωνα.

Στην συνέχεια μίλησαν  για την σημαντική συμβολή του ΔΙΕΚ στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας,  ο κος  Κουκιανάκης,  η  κα  Βαγιωνάκη, και ο κος Διγαλάκης. 

Ακολούθησε η απονομή  από τη κα Αθηνά Πενθερουδάκη    δύο υποτροφιών στους αριστούχους  σπουδαστές των ειδικοτήτων:  Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στη Βασιλείου Άννα και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης –Αρχιμάγειρας (CHEF) στον Θεοδωράκη Μανόλη.

Οι υποτροφίες, 1.000 ευρώ έκαστη, δίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά   από την  οικογένεια Πενθερουδάκη, του ξενοδοχείου “Georgioupolis Resort” στην μνήμη του συζύγου,  πατέρα  και  ιδρυτή της ξενοδοχειακής αλυσίδας  Ηαrpin Hotels, Χαράλαμπου Πενθερουδάκη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την  απονομή των ΒΕΚ  από την Διευθύντρια  κα Καλλιβρετάκη Δήμητρα, με την επισήμανση  ότι όλοι οι απόφοιτοι έχουν καταφέρει σήμερα, με την αποφοίτηση τους από  το ΙΕΚ Αποκορώνου, είτε   να απασχολούνται σε  αξιόλογες θέσεις εργασίες είτε  να έχουν ξεκινήσει την παραγωγή ποιοτικών & γευστικών προϊόντων, σε  δικές  τους παραγωγικές  μονάδες. 

Τέλος, οι καλεσμένοι τίμησαν δεόντως τις γευστικές δημιουργίες με συνοδεία   κοκτέιλς, που πρόσφεραν οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές των ειδικοτήτων “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας”, “Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής”,  ‘’Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας’’. Το άφθονο κρασί, που συνόδευσε τα εδέσματα ήταν  ευγενική χορηγία των Οινοποιείων’’ Ντουράκη ‘’.

Το ΔΙΕΚ Αποκορώνου, εύχεται καλή συνέχεια στους πρώτους αποφοίτους και συνεχίζει, να δίνει αφενός τη δυνατότητα σε όλους όσους το επιλέξουν να κάνουν το σπουδαστικό τους όνειρο πραγματικότητα και αφετέρου, να τους εφοδιάζει εντελώς δωρεάν με τεχνογνωσία απαραίτητη για την επαγγελματικής τους αποκατάσταση και εξέλιξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook