Τις δράσεις και τις διεκδικήσεις στις οποίες προχώρησε τη χρονιά που πέρασε προχώρησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΧ αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΕΚΧ σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια για μέτρα που ελήφθησαν εις βάρος της εργατικής τάξης, όπως είπε. Έκανε αναφορά στο πραγκρήτιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τον Σεπτέμβριο με αφορμή την κάθοδο του πρωθυπουργού και των υπουργών στην Κρήτη για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, για να διαμαρτυρηθούν και στη συνέχεια να επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα.

“Κάναμε ελέγχους με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας για την επιβολή των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας στην εργασία” ενώ τόνισε πως το ΕΚΧ στήριξε τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων, των συμβασιούχων ΟΤΑ, της ΟΜΕ- ΟΤΕ, ενώ παρενέβησαν σε περιστατικά επίθεσης εργοδοτών σε βάρος εργαζομένων.

Ο κ. Μανωλικάκης αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακόμα δράσεων του 2017 ενώ παρουσίασε και τον προϋπολογισμό του 2018 καλώντας όλα τα μέλη σε μεγαλύτερες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook