Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική εφαρμογή αξιολόγησης του προσωπικού δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου.

Κατά την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των διαδικασιών αξιολόγησης για το έτος 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, το  υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης -για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία των Υπηρεσιών- ζητεί από τις οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τα στοιχεία που θα κληθούν να εισάγουν κατά το πρώτο στάδιο λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα/υπόδειγμα.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής κατά το πρώτο στάδιο της ενημέρωσης/συμπλήρωσης, ζητείται επίσης από τις οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού να έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες και την καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων έως τις 4 Μαΐου 2018, ώστε να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία σε ηλεκτρονικό αρχείο, σύμφωνα με τη μορφή του επισυναπτόμενου υποδείγματος κατά τη θέση σε λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την αξιολόγηση. Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και για περαιτέρω οδηγίες θα εκδοθεί νεότερη διευκρινιστική εγκύκλιος στο προσεχές διάστημα.

Το υπουργείο υπενθυμίζει την υποχρέωση των Υπηρεσιών για τη συνεχή επικαιροποίηση των στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, ειδικότερα στο πλαίσιο που η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αξιολόγηση προσωπικού θα αποτελεί λειτουργικότητα του ανωτέρω Μητρώου.

Περαιτέρω, όπως συμπληρώνει το υπουργείο, για την υποβοήθηση του έργου τους, οι οικείες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού μπορούν να μεταβούν στην εφαρμογή της απογραφής, στη «Διαχείριση Υπαλλήλων», να επιλέξουν «Εξαγωγή σε excel» και να εξάγουν σε πίνακα όλο το προσωπικό τους. Στη συνέχεια, από αυτό το αρχείο μπορούν να απομονώσουν τους ΑΦΜ των υπαλλήλων που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης, κατά τις διατάξεις του ν. 4369/2016, όπως ισχύει, έτσι ώστε να προσδιορίσουν και να συσχετίσουν αξιολογητές και αξιολογούμενους για την αξιολογική περίοδο του έτους 2017.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού παρακαλούνται να κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την παρούσα σε όλους τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς τους καθώς και στους φορείς που εποπτεύουν, όπως προσθέτει το υπουργείο.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών παρακαλείται για την άμεση κοινοποίηση στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της σχετικής εγκυκλίου, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης www.minadmin.gov.gr, στη διαδρομή: Διοικητική Ανασυγκρότηση – Ανθρώπινο Δυναμικό – Αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook