Ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστών, εντοπίστηκε απο πολίτη σήμερα το πρωί στην παραλιακή περιοχή του Παγκρητίου, κοντά στο γεφυράκι όπου έγιναν οι χθεσινές αιματηρές συμπλοκές.

Το μαχαίρι ήταν μέσα σε ένα πλαστικό τσαντάκι, ενώ αμέσως πήγαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις και η σήμανση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οι οποίοι παρέλαβαν το μαχαίρι.

Άμεσα θα γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εαν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο 21χρονος απο τα Μάλια, ενώ εφόσον βρεθούν και δακτυλικά αποτυπώματα, τότε εκφράζονται ελπίδες για τον εντοπισμό και του δράστη.

Παραδόθηκε 24χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, παραδόθηκε και συνελήφθη ένας 24χρονος ο οποίος είναι στέλεχος του συνδέσμου οπαδών του ΟΦΗ και ο οποίος φέρεται ως ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος έφερε δύο τραύματα απο μαχαίρι και μάλιστα απο διαφορετικά μαχαίρια.

Στο μεταξύ μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν προσαχθεί ή συλληφθεί 13 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και οι γονείς τριών ανηλίκων που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

Όμως οι αστυνομικοί σκοπεύουν να \”δέσουν\” γερά τις κατηγορίες και για τον λόγο αυτό η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να ξεκαθαριστεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η συμμετοχή και ο ρόλος των συλληφθέντων στις συμπλοκές που κατέληξαν με την σφαγή ενός νέου ανθρώπου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα το μεσημέρι απο την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εκδόθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί :

\”Άλλοι επτά (7) νεαροί ημεδαποί (ηλικίας 15, 16, 17, 22, 26 και 23 οι δύο από αυτούς) συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Αρχές, γιατί όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση συμμετείχαν στη χθεσινή συμπλοκή, στο Ηράκλειο Κρήτης, που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 21χρονου ημεδαπού.

Συνολικά για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δεκατρία (13) ημεδαποί (δέκα ενήλικοι και τρεις ανήλικοι).

Επιπλέον αναζητούνται άλλοι πέντε (5) ημεδαποί, οι οποίοι όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα συμμετείχαν επίσης στη συμπλοκή. Δύο (2) από αυτούς ηλικίας 24 και 22 ετών έχουν ταυτοποιηθεί ως οι δράστες του θανάσιμου τραυματισμού.

Έχουν συλληφθεί επίσης τρεις (3) ημεδαποί, γονείς των ανηλίκων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη συμπλοκή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί – εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των εμπλεκομένων αφορά τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής, της σύστασης συμμορίας, του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook