Πληρώνονται τον μισθό τους στη φυλακή; Είναι γεγονός πως ο Στρατός βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θέμα

Η εργαλειοποίηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν, και οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας με τους δυο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, απασχολεί καθημερινά τον ελληνικό Τύπο.

Όμως πόσα άραγε μαθαίνουμε για την καθημερινότητά τους; Σχεδόν ελάχιστα. Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τα θέματα που αφορούν τους 2 Έλληνες κρατούμενους στην Τουρκία.

Ένα από τα πλέον βασικά είναι το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται και πώς δικαιολογείται “τυπικά” η απουσία τους από τη Μονάδα. Προφανώς αυτό συνδέεται με τον μισθό τους, τον οποίο είναι ένα σοβαρό ερώτημα εάν τον παίρνουν ή όχι. Τέλος πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με το πόσο “στέκεται” η πολιτεία δίπλα στις οικογένειες όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά.

Πληρώνονται τον μισθό τους στη φυλακή;

Είναι γεγονός πως ο Στρατός βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με ένα τέτοιο θέμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και τυπικά. Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα πρέπει ή όχι να δίνουν μισθό;

Το Armyvoice.gr πληροφορήθηκε ότι από την Μονάδα τους θεωρούνται ως “δικαιολογημένα απόντες”, μια λύση που βρέθηκε προκειμένου να παίρνουν τον μισθό τους.

Ο μισθός τους, με αυτό τον τρόπο καταβάλλεται κανονικά. Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα καθώς το να έχουν μαζί τους κάποια χρήματα στις τουρκικές φυλακές για εξυπηρέτηση βασικών αναγκών δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση.

Η άγνωστη ιστορία αλληλεγγύης

Από τις πρώτες ημέρες της κράτησής τους στις τουρκικές φυλακές, οι συνάδελφοί τους έκαναν έρανο και συγκέντρωσαν περίπου 1000 ευρώ για τον καθένα, προκειμένου να τους τα δώσουν για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα έξοδά τους.

Τα χρήματα μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους μαζί με τα πολιτικά ρούχα που είχαν ζητήσει να φορέσουν μέσα στις φυλακές, για να μην είναι διαρκώς με την στολή τους. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των τουρκικών φυλακών δεν δέχθηκαν να τους δοθούν έτσι χρήματα με αποτέλεσμα να ανοιχτεί λογαριασμός στο όνομά τους, με πρωτοβουλία του προξενίου μας.

Έτσι οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί έχουν κάποια χρήματα για να αντιμετωπίσουν βασικές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook