Το ΕΒΕΧ εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Ν. Σεληνιωτάκης.

Θέματα που αφορούν την στρατηγική του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)  για την βιώσιμη ανάπτυξη και την ουσιαστική διασύνδεση τομέων, όπως της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα, μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού, συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Ελούντα Λασιθίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ του φορέα και πρόεδρος του τουριστικού τμήματος, Νίκος Σεληνιωτάκης.

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω τουριστική προώθηση της Κρήτης, με τη συμβολή και της Marketing Greece. Επίσης έγινε αναφορά στη δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ το οποίο πέραν των στατιστικών στοιχείων που επεξεργάζεται μας δίνει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης εικόνας για τα τουριστικά μεγέθη συνολικά και ανά προορισμό της χώρας. Παράλληλα διοργανώνει μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων κατάρτισης σε τουριστικές περιοχές περιλαμβανομένης και της Κρήτης.

Αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνάντησης ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΧ κ. Σεληνιωτάκης συνομίλησε τόσο με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για θέματα τουρισμού που αφορούν την Δυτική Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ν. Χανίων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου επισημαίνοντας ότι έως ότου φθάσουμε στη φάση υλοποίησης του ΒΟΑΚ σε τμήματα του υπάρχοντος Εθνικού δικτύου θα πρέπει να αντικατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας ενώ για το κομμάτι Σούδα-Κίσσαμος τόνισε ότι δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο που σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτισμού καθιστούν την οδήγηση ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες άκρως επικίνδυνη. Επίσης αναφέρθηκε και στη μειωμένη ορατότητα των οδηγών στο συγκεκριμένο κομμάτι εξαιτίας της πυκνής και ανεξέλεγκτης βλάστησης δεξιά και αριστερά στου δρόμου.

Ο κ. Αρναουτάκης με την σειρά του υποσχέθηκε στον κ .Σεληνιωτάκη ότι μέσω του αρμόδιου Δήμου θα προσπαθήσει προς την κατεύθυνση επίλυσης του προαναφερόμενου προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook