Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα του λειτουργία του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων.

Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και αφορά την ανάγκη επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει με τη λειτουργία των εγκαταστάσεων υγιεινής και την καθαριότητα του αρχαιολογικού χώρου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Αρχαιολογικού χώρου Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου

Ο Αρχαιολογικός χώρος του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου, δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς τόπους του Ρεθύμνου, ο οποίος βρέθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την κακή λειτουργία του και τα σοβαρά προβλήματα που διαπιστώνουν οι επισκέπτες του σε επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τις καταγγελίες επισκεπτών, δεν λειτουργούν οι τουαλέτες και δεν υπάρχει καθαρίστρια, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται αρνητική εικόνα για το πώς είναι οργανωμένος ένας αρχαιολογικός επισκέψιμος χώρος στη χώρα μας και το πώς λειτουργεί, αν και θεωρείται από τους βασικούς προορισμούς των τουριστών και των επισκεπτών μιας περιοχής.

Επειδή είναι ανεπίτρεπτο για ένα τόπο, του οποίου βασικός πυλώνας της οικονομίας είναι ο τουρισμός και ο οποίος υποτίθεται προωθεί και προβάλει τα πλούσια στοιχεία του πολιτισμού που διαθέτει, να μη διαθέτει τελικά τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος για να λειτουργεί σωστά,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στον Αρχαιολογικό χώρο του Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου με την έλλειψη καθαρίστριας και την μη λειτουργία των χώρων υγιεινής.

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook