Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι να γίνει η εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων που είχαν στην κατοχή τους, αφέθηκαν οι έξι συλληφθέντες ανάμεσά τους και ο 42 χρονος ιερέας από το Λαράνι αλλά και οι τέσσερις κρητικοί , που είχαν στα χέρια τους το χρυσοποίκιλτο αντίγραφο χειρόγραφο του κορανίου και είχαν κανονίσει ραντεβού στην Αθήνα για να το πουλήσουν.

Εις βάρος τους πάντως έχουν ασκηθεί βαρύτητες διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοκαπηλίας και όπλων.

Λίγο μετά τις 12:00 σήμερα, ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι, συνολικά, κατηγορουμένων ενώπιον της Δ’ ειδικής ανακρίτριας.

Ο ιερέας υποστήριξε ότι το Κοράνι αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο από δύο γενεές και πως δεν είχε σκοπό να το πουλήσει, ενώ όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν είχαν σκοπό να πουλήσουν αρχεία, δεν είδαν και δεν γνωρίζουν, ενώ – συμπτωματικά – όλοι βρέθηκαν τυχαία στο εστιατόριο στην λίμνη της Βουλιαγμένης όπου και συνελήφθησαν με τα αρχαία και τα όπλα.

Να σημειωθεί πως κατα την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του ιερέα, βρέθηκαν και δυο μαχαίρια, μια διόπτρα, ένα πλαστικό κοντάκι, ένα φλόμπερ, δέκα φυσίγγια κρότου, 38 φυσίγγια των 9mm, 333 άδεια φυσίγγια Kalasnikof, ένας σουγιάς και ένα αεροβόλο!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook