Η Angela Merkel δεν θα έπρεπε να ανεχτεί τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας δήλωσε σε συνέντευξή στο CNBC ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder.

“Ένα λάθος της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν η ανοχή στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας ενώ κάποιες φορές τις έκανε η ίδια. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί,” σημείωσε ο Schroeder.

“Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και η περίοδος πριν από αυτόν δεν έχει διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη πολλών Ευρωπαίων,” πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης της Γερμανίας. “Γι’ αυτό το λόγο, παρά το σημαντικό ρόλο της στην Ευρώπη, η Γερμανία πρέπει να συνεργαστεί στενά με τη Γαλλία και τους υπόλοιπους εταίρους”.

“Οι Γάλλοι δεν είναι εύκολοι συνεργάτες,” συμπλήρωσε ο Schroeder τονίζοντας πως τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρώπη χωρίς τη συμφωνία Γαλλίας – Γερμανίας.

Η τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σύμφωνα με τον πρώην καγκελάριο και το δημοσίευμα στο capital.gr, καθιστά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης. “Πιστεύω πως η κρίση πάνω απ’ όλα είναι κρίση διαφορετικών καταναλωτικών συμπεριφορών στις διάφορες χώρες,” τόνισε ο Schroeder.

“Απαιτείται περισσότερη πειθαρχεία από αυτή την άποψη,” ανέφερε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό δεν έχει να κάνει με μία “γερμανική” Ευρώπη, σημείωσε ο Schroeder.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook