Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς, διαφορετικά, δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου, διεμήνυσε την Τρίτη στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, κατά την ομιλία του στη γερμανική βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε για μία ακόμα φορά την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναφερόμενος προφανώς στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα που διεκόπησαν την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να συνεχιστούν και να καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου.

«Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια διαφορετικών αποφάσεων», είπε, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, προσέθεσε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και τις αντιδράσεις που προκαλούν τα προγράμματα περικοπών στο εσωτερικό των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και παράλληλα επισήμανε (απευθυνόμενος στην κοινή γνώμη της χώρας του) ότι είναι λάθος η εικόνα που μεταφέρεται ότι οι χώρες αυτές επαναπαύονται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook