Τις σχολικές μονάδες του δήμου Φαιστού, όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής τη δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Η δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιάννη Φασομυτάκη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, επισκέφθηκαν τα σχολικά συγκροτήματα Τυμπακίου, όπου υλοποιούνταν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς δήμου με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά 2011 – 2012.

Η κ. Πετρακογιώργη είχε την ευκαιρία να εποπτεύσει από κοντά τις εργασίες, αλλά και να ενημερωθεί τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όσο και από τον τοπικό πρόεδρο Τυμπακίου κ. Νίκο Παπουτσάκη, για την πορεία των εργασιών.

Σύντομη ενημέρωση για την πορεία της Παιδείας, αλλά και την προετοιμασία που γίνεται ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, είχε επίσης η δήμαρχος από το διδακτικό προσωπικό των μονάδων. Η κ. Πετρακογιώργη κατέγραψε τα ζητήματα που τέθηκαν, τονίζοντας πως τόσο η ίδια όσο και ο δήμος Φαιστού, βρίσκονται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των πολιτών καθημερινά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε επιπρόσθετα η δήμαρχος στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ενημερώθηκε για το συνολικό προγραμματισμό που γίνεται, αλλά και τους προγραμματισμένους καθαρισμούς και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την εικόνα του δήμου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, έγινε γνωστό πως μετά από εντολή της προχώρησαν άμεσα οι διαδικασίες καθαρισμού και βελτίωσης του πρασίνου τόσο στον Βρεφικό και Παιδικό Σταθμό, όσο και σε σχολικές μονάδες των Μοιρών, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο.

«Θέλουμε κι επιδιώκουμε η νέα σχολική χρονιά να μας βρει απόλυτα έτοιμους, τουλάχιστον αναφορικά με τον τομέα ευθύνης του Δήμου» ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και πρόσθεσε:

«Ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια πάρα πολύ καλή δουλειά και προχωράμε όλες τις διαδικασίες με αμείωτη ένταση ως το πρώτο κουδούνι. Ευελπιστούμε πως η συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, θα αποδώσει τα μέγιστα και η χρονιά θ’ αρχίσει με το δεξί. Από την πλευρά μας υλοποιούμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, ενώ ταυτόχρονα πιέζουμε για όλα τα ζητήματα, διότι η Παιδεία αποτελεί σημαντικότατη προτεραιότητα μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook