H Ford αποφάσισε να ενσωματώσει στα νέα της μοντέλα ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατόχους του αυτοκινήτου να επεμβαίνουν στην λειτουργία του και να προσαρμόζουν τις λειτουργίες του όπως το επιθυμούν οι ίδιοι όταν αποφασίζουν να το δώσουν να το οδηγήσουν τα παιδιά τους.

Το σύστημα MyKey θα εμποδίζει τον οδηγό να αυξήσει την ταχύτητα περισσότερο από εκείνη που έχει προγραμματίσει ο ιδιοκτήτης του, θα διατηρεί χαμηλά την ένταση του ραδιοφώνου/cd, θα υποχρεώνει τους επιβάτες να φορούν ζώνες ασφαλείας κ.α

«Παιδί μην τρέχεις»

Το σύστημα θα επιτρέπει στους γονείς να προγραμματίσουν το αυτοκίνητο έτσι ώστε το παιδί τους να μην μπορεί να τρέξει περισσότερο από 130 χλμ/ώρα. Όταν μάλιστα ο νεαρός οδηγός θα αρχίσει να αυξάνει την ταχύτητα και να πλησιάζει το επιτρεπόμενο όριο θα ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα που θα τον καλεί να την μειώσει.

Το σύστημα θα «υποχρεώνει» με διαφόρους τρόπους (π.χ. συνεχή ηχητική ειδοποίηση, μπλοκάρισμα λειτουργίας διαφόρων συστημάτων κ.α) οδηγό και επιβάτες να φορέσουν ζώνη ασφαλείας.

Επίσης η ένταση του ραδιοφώνου/cd θα είναι μειωμένη κατά περίπου 50% αφού η δυνατή μουσική θεωρείται παράγοντας απόσπασης της προσοχής του οδηγού. Επίσης σε περίπτωση κάποιας σύγκρουσης το αυτοκίνητο θα ειδοποιεί αυτόματα (με γραπτό μήνυμα SMS) τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σπεύσουν σε βοήθεια.

Εκτός από τα διάφορα συστήματα ασφαλείας το MyKey διαθέτει και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, θα ενημερώνει τον οδηγό μερικές δεκάδες χλμ πριν αδειάσει το ρεζερβουάρ ώστε να μην κινδυνεύσει να μείνει χωρίς βενζίνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook