Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν το Σάββατο, πρώτη μέρα της 76ης ΔΕΘ, τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.

Κατόπιν απόφασης του συλλογικού οργάνου του κλάδου, συστάθηκε ήδη επιτροπή πέντε ατόμων, τα οποία θα αναλάβουν να επισκεφτούν τα καταστήματα εστίασης του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων περιοχών \”πόρτα-πόρτα\”, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους επιχειρηματίες και να τους πείσουν για την αναγκαιότητα συμμετοχής τους στην κινητοποίηση.

Τις παραπάνω αποφάσεις όπως αναφέρει η zougla.gr, έλαβε σήμερα ομόφωνα η γενική συνέλευση των επιχειρηματιών του κλάδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτης Γκόφας, διευκρινίζοντας ότι οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου διερευνούν νομικά το ενδεχόμενο να μην αποδίδουν τον αυξημένο ΦΠΑ στο κράτος, αλλά να τον καταθέτουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα για την επιβολή του, χωρίς ωστόσο να παρακρατούν οι ίδιοι τα χρήματα. Σχετική προσφυγή θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, 1.000 αφίσες, που θα εξηγούν τους λόγους της αντίθεσης των επιχειρηματιών στην επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ και στην αύξηση τιμών, που αναγκαστικά θα φέρει αυτός στα είδη εστίασης, πρόκειται να τοιχοκολληθούν τις επόμενες μέρες σε διάφορα σημεία στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook