Με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Θραψανό, συμμετείχαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, καθώς και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου.

Σκοπός της συνάντησης, που αποτελεί την πρώτη από μια σειρά επαφών που θα πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με τους Δημάρχους του Νομού μέσα από αντίστοιχες επισκέψεις στους Δήμους, ήταν η συζήτηση γύρω από τα ευρύτερα τεχνικά έργα που άπτονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και έχει ανάγκη η περιοχή και οι πολίτες. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα προγραμματισμού υποδομών για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου. Σε αυτά τα πλαίσια συζητήθηκαν οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν στο σχεδιασμό έργων και οι κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος, μέσα από μια κοινή συνεννόηση και συνεργασία.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στη διάρκεια της λειτουργίας τους με βάση τα όσα προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, σε σχέση με την ελλιπή στελέχωση υπηρεσιών και την παράλληλη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Τέλος, τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα της επικείμενης δημοπράτησης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα ύπαρξης ΣΧΟΟΑΠ στην περιοχή, αλλά και το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook