Σε κατάληψη του πλοίου \”Σαμαριά\” που εκτελεί το δρομολόγιο από και προς την Αγία  Ρουμέλη προνόησε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης με κατοίκους και φορείς της περιοχής, μετά και την καταγγελία της σύμβασης με τον Ρωσικό νηογνώμονα από το υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – μετά την αποκάλυψη υπόθεσης πλαστών πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας που είχε ως αποτέλεσμα να \”δέσουν\” σκάφη που είχαν πιστοποιητικό από τον συγκεκριμένο νηογνώμονα.

Το όλο γεγονός είχε ως συνέπεια τον «εγκλωβισμό» στην Αγία Ρουμέλη περίπου 800 επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Μετά και αυτή την εξέλιξη η δημοτική Αρχή της περιοχής αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και συγκεκριμένα ουσιαστικά κατέλαβε το πλοίο Σαμαριά προκειμένου να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι επιβάτες από την Αγία Ρουμέλη στη Χώρα Σφακίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος κ. Π. Πολάκης με αυτή την ενέργεια \”προσπαθούμε να διορθώσουμε τον παραλογισμό του κράτους\” καθώς η περιοχή και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς με την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου,  δυσφημούνται ανεπανόρθωτα.

Άφιξη στη Χώρα Σφακίων

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Σφακίων επικροτώντας τη στάση του Δημάρχου και των υπόλοιπων φορέων να μεταφέρουν τους 800 επισκέπτες από το φαράγγι της Σαμαριάς στη Χώρα Σφακίων \”καταλαμβάνοντας\” το πλοίο.

Οι Λιμενική Αρχή με διακριτική παρουσία δεν προέβει σε κάποια ενέργεια ενώ όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης το πλοίο που θα αντικαταστήσει το δρομολόγιο είναι το \”Πόρτο Γραμβούσα\” χωρητικότητας 500 περίπου ατόμων μέχρι να καθοριστεί η \”τύχη\” του \”Σαμαριά\” που θα καταπλεύσει σε λίγο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook