Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κλοιό σκουπιδιών η πρωτεύουσα.

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους 200 εκείνοι που λόγω λήξης των συμβάσεών τους έφυγαν από τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων το τελευταίο διάστημα, ενώ αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην έξοδο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης συναντήθηκε την τρίτη με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων για το ζήτημα των συμβασιούχων.

Ο κ. Καμίνης όπως αναφέρει το in.gr, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ούτε προκάλεσε το πρόβλημα ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει, επέμεινε στην πάγια θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί λύση από τη Βουλή και καλεί βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τροπολογία- ειδική νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθηναίων.