Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, στη ΣΑΕΠ-802 του έργου: Αποκατάσταση ζημιών και υποδομών από έντονα καιρικά φαινόμενα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, περιοχής Δήμου Σφακίων ποσού 1.500.000 €.

Μετά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απόστολου και στελεχών της Διεύθυνσης ΤεχνικώνΥπηρεσιών της Π.Ε., στον πληγέντα Δήμο Σφακίων από την θεομηνία της 20/02/2018, συντάχθηκε από την Π.Ε. Χανίων για το Δήμο Σφακίων, τεχνικό δελτίο το οποίο υπεβλήθη μέσω του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αποφασίστηκε απο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Χαρίτση Αλέξη, η έγκριση της χρηματοδότησης προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Σφακίων.

Σε συνέχεια των προσπαθειών του Δήμου Σφακίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη θεομηνία, πέραν της έκτακτης χρηματοδότησης των 270.000 €, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη διεκδικεί περαιτέρω χρηματοδοτήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση τους και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε υποδομές του Δήμου Σφακίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook