Δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 πέταξε η Εθνική ομάδα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Λετονία.

Οι Λετονοί προηγήθηκαν στο 19΄ με τέρμα που σημείωσε ο Τσάουνια μετά από διαδοχικά λάθη της Ελληνικής άμυνας , και η Εθνική κατάφερε να σώσει τα προσχήματα στο 83΄ κάνοντας το 1-1 με σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Πλέον στο ματς που ακολουθεί με τους Κροάτες που κέρδισαν με 3-1 το Ισραήλ η νίκη είναι μονόδρομος για την Εθνική ομάδα αν θέλει να τερματίσει πρώτη στον όμιλο της.

Στο πρώτο μέρος οι Λετονοί μπήκαν πιο δυνατά και από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να δείξουν στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας ότι δεν θα περάσουν ένα ξεκούραστο βράδυ. Παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε πρώτο κοντά στο γκολ και αναφερόμαστε φυσικά στη φάση του 14’ και στην αντίστοιχη του 16’, με πρωταγωνιστές τους Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, η Λετονία ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα…

Συγκεκριμένα, στο 19’, μετά από διαδοχικά… δώρα των αμυντικών μας, ο αμαρκάριστος, Τσάουνια, με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Σηφάκη (1-0). Στη συνέχεια ο Σάντος άλλαξε πλευρές τους Σαμαρά και Φετφατζίδη, ωστόσο δεν είδε κάποιο αποτέλεσμα και έτσι μετά από πέντε λεπτά τους επανέφερε στην αρχική τους θέση.

Μοναδική αξιόλογη ευκαιρία, άξια αναφοράς, για την Εθνική μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ήταν αυτή του 38’, αλλά ο Βάνινς και αυτή τη φορά απομάκρυνε την μπάλα, με τη βοήθεια των κεντρικών αμυντικών, την μπάλα από τα καρέ του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Εθνική, η οποία ουσιαστικά επανέφερε το 4-3-3. Στη θέση του Φετφατζίδη πέρασε ο Τζιόλης και έτσι ο ποδοσφαιριστής της Σανταντέρ ανέλαβε το ρόλο του αμυντικού χαφ και ο Σαλπιγγίδης πέρασε από την κορυφή στη δεξιά πλευρά. Έτσι μοναδικός προωθημένος στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Λυμπερόπουλος, ενώ ο Μάκος πέρασε μπροστά από τον Τζιόλη και δίπλα στον Καραγκούνη.

Στο 49’ οι διεθνείς δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σαλπιγγίδη, το σούτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 65’ το ίδιο έγινε και με την εξαιρετική, κεφαλιά του Σαμαρά. Η Εθνική ομάδα της χώρας μας ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις, κυρίως από τις πλευρές ν’ απειλήσει την εστία των Λετονών. Καλύτερη όλων ήταν αναμφίβολα αυτή του Λυμπερόπουλου, στο 73’, όταν η μπάλα, μετά από κεφαλιά του επιθετικού της «Ένωσης» πέρασε μόλις άουτ.

Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα (75’) με τον Μανιάτη, αλλά στο 84’ η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική και τελικά χάρη στο σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου η Εθνική ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε… ροντέο, καθώς οι Λετονοί επιδόθηκαν σε σκληρό παιχνίδι, παίζοντας, παράλληλα, μαζική άμυνα, με αποτέλεσμα η Εθνική να μην μπορέσει να φτάσει στο… χρυσό γκολ.

Λετονία (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Τσάουνα, Βερπακόφσκις (67΄ Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82΄ Ζιγκάγεβς), Λουκιάνοβς.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (71΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook