Οι εμπρησμοί σταθμευμένων αυτοκινήτων εξαπλώθηκαν από το Βερολίνο στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου πυρπολήθηκαν 11 οχήματα στην διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρία οχήματα πυρπολήθηκαν σε χώρο στάθμευσης στην πόλη Φράιμπουργκ ιμ Μπράιγκσαου. Ακόμη πυρπολήθηκε ένα σκούτερ που ανήκε σε δημόσιο λειτουργό και βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινή οδό.

Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε πως υποπτεύεται αριστεριστές για τους εμπρησμούς μετά την έξωσή τους από ένα άδειο οικόπεδο όπου ζούσαν σε τροχόσπιτα την περασμένη εβδομάδα.

Στην κοντινή περιοχή Έσλινγκεν, τρία οχήματα και τρία τροχόσπιτα πυρπολήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας. Στην Βάιλ αμ Ράιν, ένα μικρό φορτηγό σταθμευμένο κοντά σε συνοριακό πέρασμα προς την Ελβετία απανθρακώθηκε.

Οι εμπρησμοί στο Βερολίνο αποδίδονται από τις Αρχές σε ακροαριστερούς που στοχοποιούν τις αρχές και ευκατάστατους πολίτες, ωστόσο ορισμένα περιστατικά είναι, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, απλές εκδηλώσεις εφηβικής παραβατικότητας χωρίς πολιτικά κίνητρα.

Οι δράστες συνήθως ανάβουν φιτίλια αργής καύσης κάτω από τις μηχανές των αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί λένε ότι είναι δύσκολο να συλληφθούν, καθώς έχουν φύγει πολύ πριν από την εκδήλωση των πυρκαγιών. Από την πλευρά τους οι επικριτές της κυβέρνησης έχουν κατηγορήσει την αστυνομία του Βερολίνου ότι έχει χάσει τον έλεγχο και αδυνατεί να επιβάλει το νόμο και την τάξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook