Εντυπωσιακές εικόνες στο «διαμάντι της Βραζιλίας»

Χτισμένο σε μια παραλιακή στενόμακρη λωρίδα γης, το «διαμάντι της Βραζιλίας» προσφέρει όλα τα αξιοθέατα μιας μεγαλουπόλεως και πλαισιώνεται από τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Ο κόλπος Γκουαναμπαρά ανακαλύφθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1502 και σε αυτή την ημερομηνία οφείλει η πόλη το όνομά της, καθώς Ρίο ντε Τζανέιρο σημαίνει ο ποταμός του Ιανουαρίου.

Η πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας της Βραζιλίας φιλοξενεί το πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου και μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας.

Με απέραντες λευκές παραλίες, πλούσια τροπική βλάστηση, το άγαλμα του Χριστού, τη διάσημη νυχτερινή ζωή και το Μαρακανά, το φημισμένο και μεγαλύτερο γήπεδο της Λατινικής Αμερικής αυτή η πόλη αποτελεί προορισμό – σταθμό για κάθε ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το λόφο της Ζάχαρης με ύψος 396 μ. και το λόφο Κορκοβάντο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, ύψους 39,6 μέτρων, σήμα κατατεθέν της πόλης και ένα από τα επτά θαύματα του νέου κόσμου.

Οι παραλίες του Ρίο, στέκι ντόπιων και τουριστών από όλο τον κόσμο έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου και του τραγουδιού.

Η παραλία Copacabana είναι η διασημότερη παραλία με 4.5 χλμ. μήκος, μπροστά από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο. Η παραλία Ipanema δίπλα στην πλούσια ομώνυμη συνοικία παραμένει καθαρή παρά τα πλήθη των επισκεπτών της, που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες
riomap

Ρίο ντε Τζανέιρο / Βραζιλία
Διαφορά ώρας: 6 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ρεάλ Βραζιλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 4,22 ρεάλ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 16 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Ρώμης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook