Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους εμφανίστηκε με πολιτικά. Όμως το επέβαλε η στιγμή. Χθες ορκίστηκε στην ηγεσία της CIA και αμέσως μετά στρώθηκε στη δουλειά.

Ύστερα από μια καριέρα 37 ετών στο στρατό εξελίχθηκε στο πιο λαμπρό αστέρι του, ο Ντέιβιντ Πετρέους, ορκίστηκε να υπηρετήσει το έθνος από τη νέα του θέση, στο τιμόνι της CIA, και αμέσως μετά συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα πρότεινε στον Πετρέους τη CIA προωθώντας και άλλες αλλαγές στην ομάδα εθνικής ασφάλειας της χώρας. Έτσι ο Λίον Πανέτα, προκάτοχος πια του Πετρέους, μεταφέρθηκε στο υπουργείο Άμυνας αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος αποχώρησε.

\"http://www.esquire.com/cm/esquire/images/UU/esq-obama-petraeus-042711-xlg.jpg\"Όπως αναφέρουν τα Νέα, στον Πετρέους αποδίδεται η μεταστροφή του κλίματος στον πόλεμο του Ιράκ καθώς και η εφαρμογή της νέας στρατηγικής Ομπάμα στο Αφγανιστάν, με στόχο την αποδυνάμωση των Ταλιμπάν και την αποχώρηση των Αμερικανών από την περιοχή.

Ο 58χρονος Ντέιβιντ Πετρέους αναλαμβάνει την ηγεσία της CIA πέντε μέρες πριν από τη συμπλήρωση δέκα ετών από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

«Εκπαιδεύσατε τη γενιά της 11ης Σεπτεμβρίου ώστε να γίνει η καλύτερη ομάδα μαχητών που είδε ποτέ αυτή η χώρα», τόνισ ε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά την τελετή ορκωμοσίας του Πετρέους ενώ ο ίδιος ο στρατηγός ευχαρίστησε για την «εξαιρετική» ευκαιρία.

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα, πως θα πολεμήσει ο Πετρέους την αντίληψη για περαιτέρω «στρατιωτικοποίηση» της CIA.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook